България и Израел ще наблегнат на изследванията на Антарктида. Леденият континент

...
България и Израел ще наблегнат на изследванията на Антарктида. Леденият континент
Коментари Харесай

България и Израел разширяват партньорството при изследванията на Антарктида

България и Израел ще наблегнат на проучванията на Антарктида.  Леденият континент ще е единствено една от сферите, в които учени от двете страни ще си партнират. Това стана ясно след среща сред министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и посланикът на Израел в България Н. Пр. Йосеф Леви Сфари.

Според дипломат Сфари подписване на съглашение сред двете страни ще е основен детайл за дълготрайно съдействие. Той съобщи, че това е било разисквано напълно скоро и от министъра на нововъведенията, науката и технологиите на Израел Офир Акунис и българския дипломат в Тел Авив Славена Гергова. От израелската страна прецизираха, че ползата особено към проучванията на Антарктида, е огромен .
 Втората българска полярна експедиция потегли към Антарктида
Втората българска полярна експедиция потегли към Антарктида

Експедицията има за цел да обезпечи условия за реализирането на 10 научни плана

България има опит в тази област, като и сега екипът на проф. Христо Пимпирев се готви за следващата си задача към Ледения континент. Сред останалите научни области, в които двете страни могат да си сътрудничат, са екологията, опазването на водните запаси, земеделието, високите технологии и други, стана ясно по време на срещата.

Проф. Цоков напомни, че България и Израел са с дълготрайни положителни връзки. През тази образователна година. Министерството на образованието и науката си сътрудничи с " Яд Вашем " - Мемориален център за жертвите и героите на Холокоста, който е главният източник за обезпечаване на редовно образование за български учители по тематиките за Холокоста. През последното десетилетие 208 преподаватели от България са взели участие в годишните семинари.
 Военен доктор отплава с полярния ни транспортен съд към Антарктида
Военен доктор отплава с полярния ни транспортен съд към Антарктида

Задачата на експедицията е да се обезпечат условия за реализирането на 10 научни проекта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР